miercuri, 31 octombrie 2007

Forbes : Topul celor mai profitabile vedete decedate


Fac averi colosale, chiar dacă nu mai sunt demult printre noi. Regele Rock'n Roll-ului Elvis Presley conduce detaşat, potrivit revistei Forbes.

În ultimele 12 luni a adus încasări de aproape 50 de milioane de dolari. Hituri ca "Heatbreak Hotel" continuă să fie pe gustul admiratorilor lui Elvis chiar şi la 30 de ani după moartea artistului.

Drepturile muzicale, vânzările de DVD-uri şi exploatarea proprietăţii Graceland, loc de pelerinaj obligatoriu pentru fani, au adus moştenitorilor săi 49 de milioane de dolari. Suma l-a readus pe Elvis pe primul loc în top după ce anul trecut aici se afla Kurt Cobain.

Pe locul doi este un alt nume care a făcut legendă în muzică: John Lennon. El a generat câştiguri de 44 de milioane de dolari. Pe locul patru este un alt fost Beattle: George Harrison, ce-i drept, cu o sumă de două ori mai mică.

De altfel, topul celebrităţilor care aduc bani frumoşi chiar şi după moarte este dominat de artişti. Excentricul Andy Warhol este pe locul şase cu 15 milioane de dolari, iar diva Marylin Monroe a adus numai în ultimele 12 luni profituri de 7 milioane de dolari.

Se pare ca mortii fac mai multi bani decat multi altii in viata :))

1 comments:

ador rock`n`roll.. cand ma duc la o nunta abia astept sa bage un rock`n`roll ca sa dansez.. sunt superbe melodiile lui Elvis, Stefan Banica etc .. ce n-as da sa fi trait si eu in perioada aceea..

Trimiteți un comentariu

Postare mai nouă Postare mai veche Pagina de pornire

Blogger Template by Blogcrowds